Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedisch beroep wat in gaat op klachten aan het houdings – en bewegingsapparaat. Vanaf 2007 is het mogelijk om een fysiotherapeut te bezoeken zonder verwijsbrief van de huisarts; de fysiotherapeut is vervolgens in staat om te bepalen of de klachten daadwerkelijk binnen zijn of haar domein vallen of dat er een doorverwijzing naar huisarts of specialist dient plaats te vinden.

De fysiotherapeut bespreekt met u het probleem, doet een lichamelijk onderzoek en bespreekt met u het behandelplan. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen genezing. De fysiotherapeut ondersteunt en begeleidt in dit proces.

Training

Of u nu aan het trainen bent voor de Olympische Spelen of een recreatieve sporter bent, Andrik Fysio & Revalidatie biedt voor iedere sporter een totaalpakket aan zorg. Zo kunt u bij ons terecht voor een breed scala aan diensten en producten die zorgen voor betere sportprestaties, voor het verhelpen van blessures en het voorkomen van blessures. Enkele voorbeelden van trainingen die wij verzorgen zijn:

  • Revalidatietraining
  • Core stability training
  • Gerichte sport- specifieke krachttraining voor, tijdens en na de competitie om beter te kunnen presteren.
  • Gerichte oefentherapie om blessures te voorkomen.

fysio_klein

training

Revalidatie

Andrik Fysio & Revalidatie biedt gespecialiseerde fysiotherapeutische revalidatie na een orthopedische ingreep. Fysiotherapeutische revalidatie is ook geschikt na een trauma of letsel waar geen operatie aan is vooraf gegaan. 

Tevens bieden wij de mogelijkheid om, indien noodzakelijk, aan huis te behandelen. Het heeft echter de voorkeur om op locatie te revalideren, vanwege de uitgebreide faciliteiten in de praktijk.

Naast revalidatie na een operatie bieden wij ook begeleiding vóór een operatie. Door te werken aan een betere conditie en functionaliteit voordat u de operatie in gaat, zullen er minder complicaties optreden na de operatie en zal het herstel sneller verlopen. Daarnaast beschikt de praktijk over een koel- en compressie apparaat wat het herstel na een trauma of na een operatie bevordert en versnelt.

Andrik Fysio & Revalidatie werkt intensief samen met orthopedisch specialisten om de beste zorg voor u te kunnen bieden.

Sportfysiotherapie

Andrik Fysio & Revalidatie biedt sportfysiotherapie voor iedereen die sport beoefent of wil gaan beoefenen, van jong tot oud, van recreatieve sportbeoefening tot het bedrijven van topsport. Hierbij biedt de praktijk de beste innovatieve faciliteiten en de laatste wetenschappelijke kennis van sportfysiotherapie, sportrevalidatie en (preventieve) training.

Andrik Fysio & Revalidatie heeft specialistische kennis en ervaring ten aanzien van verschillende sporten (voetbal, tennis, hockey, handbal, basketbal, volleybal, hardlopen, fietsen, etc.) en lichaamsdelen (enkel, knie, heup, rug, schouder, elleboog, hand, etc).

Naast sportfysiotherapie kunt u bij Andrik Fysio & Revalidatie ook terecht voor blessurepreventie. Zo bieden wij blessurepreventie programma's aan waarbij een zogenoemd risicoprofiel in kaart wordt gebracht. Aan de hand van dit profiel wordt er een specifiek programma samengesteld om zo blessures te voorkomen (preventie).

revalidatie_klein

sportfysio_klien

Second Opinion

Andrik Fysio & Revalidatie biedt de mogelijkheid voor een second opinion. Dit is een onafhankelijke beoordeling van een lichamelijke klacht door een andere (sport)fysiotherapeut dan de eigen therapeut.
Dit kan nuttig zijn bij twijfels over de diagnose of onzekerheid over het geboden onderzoek/behandeltraject. Het moet vooral worden gezien als een hulpmiddel bij het nemen van een weloverwogen besluit over de behandeling. Het biedt de mogelijkheid om meer informatie over de feiten te verkrijgen.

Heeft u behoefte aan een second opinion? Maak dan een afspraak bij Andrik Fysio & Revalidatie.